Sneijder wil bondscoach een zetje geven: Zie het persoonlijk als een nederlaag

Sneijder wil bondscoach een zetje geven: "Zie het persoonlijk als een nederlaag"

31-08-2015 10:45
2

Wesley Sneijder is erop gebrand om de nieuwe bondscoach Danny Blind een vliegende start te bezorgen bij het Nederlands elftal. Donderdag speelt Oranje tegen IJsland en kort daarna volgt de ontmoeting met Turkije.

Nederland heeft de punten hard nodig in de EK-kwalificatiereeks. "We willen naar Frankrijk en daar moet alles voor wijken", is Sneijder strijdbaar in gesprek met De Telegraaf. "Iedereen moet beseffen dat dit de week van de waarheid is. En dus moeten we voor elkaar door het vuur en vooral de nieuwe jongens helpen."

Sneijder beseft dat Oranje zich geen puntenverlies meer kan veroorloven. "Er staat druk op. Maar dan zijn we vaak op ons best. Ik zie het persoonlijk als een nederlaag dat we Guus Hiddink niet binnenboord hebben kunnen houden. Maar het is nu niet het moment om terug te kijken."

"We moeten zorgen dat we Danny Blind een vliegende start geven en alsnog een goede uitgangspositie voor het EK creëren. Het mooie is dat we alles in eigen hand hebben. Als we ’gewoon’ vier keer winnen, zijn we er in december bij de loting bij. Al weet ik dat dit wat makkelijker klinkt dan het is."

Sneijder is blij dat Arjen Robben er weer bij is. "Zonder iemand anders tekort te willen doen, is zijn aanwezigheid superbelangrijk. Hoeveel dreiging er van hem uitgaat, bleek wel weer tegen Bayer Leverkusen. Dat we allebei als doelpuntenmaker in Huis ter Duin binnenkomen, is lekker."