Update: Advocaat krijgt groen licht en neemt speler over van Liverpool

Update: Advocaat krijgt groen licht en neemt speler over van Liverpool

31-08-2015 17:04
3

Sunderland-manager Dick Advocaat heeft zijn gewenste aanvallende versterking zo goed als binnen. Liverpool heeft het bod van ruim dertien miljoen euro op Fabio Borini geaccepteerd.

Dat meldt de BBC. Borini is geen onbekende van Sunderland. Tijdens het seizoen 2013/14 scoorde de spits op huurbasis voor de Black Cats en scoorde hij zeven doelpunten in 32 wedstrijden. Tegen een definitieve overstap naar Sunderland zei de 24-jarige Italiaan destijds 'nee', maar nu lijkt het er alsnog van te komen.

Liverpool ontving ook biedingen van Internazionale, Fiorentina en Watford op Borini. Die bedragen kwamen echter niet in de buurt bij het bod dat Sunderland geaccepteerd zag worden. Borini stapte in 2012 over van AS Roma naar Liverpool, nadat hij eerder voor Chelsea en Swansea City uitkwam. In 38 competitiewedstrijden scoorde hij drie keer voor The Reds.

Advocaat kan de extra versterking goed gebruiken. Na vier wedstrijden staat Sunderland onderaan in de Premier League met twee punten.

Update 17:04: Sunderland heeft de transfer van Borini officieel afgerond. De club maakt via de officiële kanalen bekend dat Borini voor vier seizoen tekent bij de Noord-Engelse club.