Update: Januzaj bevestigt vertrek bij United en poseert met shirt nieuwe club

Update: Januzaj bevestigt vertrek bij United en poseert met shirt nieuwe club

31-08-2015 17:40
7

Manchester United-manager Louis van Gaal lijkt tijdens het slot van de transferperiode afscheid te gaan nemen van Adnan Januzaj. Borussia Dortmund is in verregaande onderhandelingen met de Engelse club, meldt Sky Sports.

Het zou gaan om een huur van de aanvallende middenvelder, die ook in de belangstelling staat van Everton, Tottenham Hotspur, Olympique Marseille en Valencia. Januzaj kreeg afgelopen seizoen slechts zeven basisplaatsen van Van Gaal in de Premier League, maar kon begin deze competitie wel op meer speelminuten rekenen.

Januzaj begon de competitiewedstrijden tegen Aston Villa en Newcastle United in de basis en scoorde zelfs de winnende tijdens het duel met Villa (0-1). Ook tijdens de voorronde Champions League-wedstrijden tegen Club Brugge verscheen de middenvelder aan de aftrap in een rol achter diepe spits Wayne Rooney. Toch lijkt Manchester United van plan om Januzaj deze transferperiode nog te laten gaan. De transfermarkt in Duitsland sluit maandag. In Engeland is de markt nog een dagje langer open. 

Update 17:40 uur: Januzaj bevestigt via zijn eigen Twitter-account dat hij komend seizoen voor Borussia Dortmund speelt. Het gaat om een huurtransfer. In Dortmund krijgt hij rugnummer 9.