Duidelijke boodschap bij Ajax: Denk dat ik klaar ben voor een plek in Oranje

Duidelijke boodschap bij Ajax: "Denk dat ik klaar ben voor een plek in Oranje"

31-08-2015 12:45
1

Davy Klaassen liet tegen ADO Den Haag zien waarom bondscoach Danny Blind vertrouwen in hem heeft. De aanvoerder leidde Ajax naar een overtuigende overwinning en kan zich trots melden bij Oranje.

"Het is niet zo dat ik de wedstrijd tegen ADO Den Haag inging en zei: nu ga ik eens laten zien dat ik in Oranje moet. Ik doe gewoon zo goed mogelijk mijn best. Natuurlijk ga je zelfverzekerder naar Huis ter Duin als je goed hebt gespeeld", aldus de middenvelder in De Telegraaf.

Klaassen hoopt erop dat hij een vaste naam wordt in de selectie van Oranje. "Ik wil er nu bij komen en voorlopig niet meer uit de selectie verdwijnen. Zeker omdat ik een lekkere oefenwedstrijd speelde tegen Spanje, maar ik daarna aan mijn buikwand werd geopereerd. Daardoor kon ik er in juni niet bij zijn."

De Ajax-middenvelder mikt op een basisplaats, ook als dat betekent dat hij als controlerende middenvelder moet spelen. "Ik denk wel dat ik klaar ben voor een basisplaats, dat ik het goed kan doen als de bondscoach me daar neerzet. De laatste jaren heb ik vaak in de punt naar achteren gespeeld, waardoor ik weet wat daar wordt gevraagd", aldus Klaassen.