Justitie en politie krijgt bewijzen niet rond: Feyenoord-supporters op vrije voeten

Justitie en politie krijgt bewijzen niet rond: Feyenoord-supporters op vrije voeten

31-08-2015 12:24
4

De Feyenoord-supporters die in februari betrokken waren bij de vernieling van de Barcaccia-fontein in Rome worden daarvoor niet vervolgd. Politie en justitie hebben het bewijs niet rond gekregen, waardoor het slopen niet is opgenomen in de dagvaarding.

De strafzaak tegen de 44 supporters begon maandagochtend in de beveiligde rechtszaal van Rotterdam. In februari van dit jaar veroorzaakten supporters veel schade in de binnenstad van Rome, toen Feyenoord daar voor de Europa League speelde tegen AS Roma. Van de vernielingen zijn echter geen camerabeelden, waardoor het bewijs te mager is.

Wedden

Meer odds

Wel staan de supporters terecht voor openlijk geweld tegen de Italiaanse politie. Een 21-jarige man uit Zierikzee wordt verdacht van poging tot doodslag, omdat hij een mortierbom naar agenten zou hebben gegooid. In deze zaak worden ook Italiaanse politieagenten en de hoofdcommissaris van de Romeinse politie gehoord. Dit, omdat de Feyenoorders stellen dat de politie eerst zou hebben geslagen. Van 27 november tot 4 december wordt de zaak inhoudelijk behandeld.