Update: Schalke laat Duits international voor recordbedrag naar Wolfsburg gaan

Update: Schalke laat Duits international voor recordbedrag naar Wolfsburg gaan

31-08-2015 17:35

VfL Wolfsburg cashte zondag zo'n honderd miljoen euro aan de uitgaande transfers van Kevin de Bruyne (Manchester City) en Ivan Perisic (Internazionale) en is van plan een deel van die transfersom maandag aan een nieuwe versterking te spenderen.

Volgens Bild staat de club van Bas Dost op het punt om Julian Draxler over te nemen van Schalke 04. Met de transfer is 35 miljoen euro gemoeid. Door bonussen kan het totaalbedrag oplopen tot 42 miljoen euro. Wolfsburg en Schalke voerden tot laat in de nacht van zondag op maandag nog onderhandelingen over de Duitser.

Wedden

Meer odds

Draxler wordt gezien als opvolger van De Bruyne, die afgelopen weekend zijn transfer naar Manchester City voor tachtig miljoen euro afrondde. Hij doorliep de jeugdopleiding van Schalke 04 en maakt al jaren deel uit van de hoofdmacht van de club uit Gelsenkirchen. De 21-jarige speler uit Gladbeck speelde reeds vijftien interlands voor nationale ploeg van Duitsland. 

Update 17:35 uur: Schalke 04 bevestigt dat Draxler naar Wolfsburg is vertrokken voor een recordsom. 'Het was een moeilijke beslissing, maar financieel biedt het Schalke ontzettend veel voordelen', aldus de club. Draxler tekent voor vijf jaar.