In het kort: AC Milan-legende begint als coach, Ronaldo koopt zichzelf

In het kort: AC Milan-legende begint als coach, Ronaldo koopt zichzelf

31-08-2015 17:17

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Nesta voor het eerst coach
Alessandro Nesta is begonnen aan zijn eerste klus als zelfstandig trainer. De oud-verdediger van AC Milan gaat aan de slag bij Miami FC in de Verenigde Staten. Nesta heeft zijn nieuwe baan voornamelijk te danken aan oud-ploeggenoot Paolo Maldini, die een van de initiatiefnemers achter de club is. Miami FC komt uit in de North American Soccer League, het op een na hoogste niveau in Amerika.

Ronaldo zet standbeeld neer

Cristano Ronaldo laat een standbeeld van zichzelf maken. De houder van de Ballon D’Or was zo onder de indruk van het wassenbeeld wat van hem tentoongesteld staat in Madrid, dat hij besloot dat hij er één voor zichzelf wilde hebben. Het beeld moet ongeveer 30.000 euro kosten en zal komen te staan in zijn villa in Madrid.

Vossen terug naar België 
Jelle Vossen heeft verrassend de overstap gemaakt naar Club Brugge. De 26-jarige spits werd in juli nog gepresenteerd bij Burnley uit het Championship. Belgisch international Vossen zat de afgelopen twee wedstrijden op de bank bij Burnley, dat slecht is begonnen aan de competitie. Bij Club moet Vossen de naar Bursaspor vertrokken spits Tom De Sutter vervangen.

Eagles-scorebord vast bij douane
Go Ahead Eagles moet even wachten op het nieuwe scorebord. Eigenlijk had het bord er tegen Telstar moeten hangen tijdens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, maar het kwam niet door de douane en werd wekenlang vastgehouden op Schiphol. Inmiddels zijn de papieren in orde gemaakt en hoopt de club het bord bij de volgende wedstrijd in de Adelaarshorst gereed te hebben.

Nijhuis fluit in kwalificatiereeks
Bas Nijhuis is aangesteld voor de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Bulgarije en Noorwegen. De arbiter wordt geassisteerd door Rob van de Ven, Charl Schaap, Patrick Langkamp, Serdar Gözübüyük en Ed Janssen. De laatste keer dat Nijhuis actief was bij een A-interland was in oktober 2014, toen hij Oostenrijk - Montenegro floot.