Adriaanse wil Huntelaar en Van Persie op de bank: Hij past beter in onze stijl

Adriaanse wil Huntelaar en Van Persie op de bank: "Hij past beter in onze stijl"

31-08-2015 12:58
5

Co Adriaanse ziet Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie liever niet in de basis starten bij de EK-kwalificatiewedstrijden van Oranje tegen IJsland en Turkije.

De analist adviseerde de nieuwe bondscoach Danny Blind in Studio Voetbal een andere optie: Luuk de Jong. "Luuk past beter in onze Nederlandse stijl van voetballen. Klaas-Jan Huntelaar is een echte afmaker, maar minder in meevoetballen dan De Jong. En Van Persie heeft te weinig gespeeld", vond Adriaanse.

De oud-trainer vond De Jong ook de absolute uitblinker tijdens de 3-1 overwinning van PSV op Feyenoord. "Hij speelt heel eenvoudig, weet dat hij geen individuele actie heeft, maar speelt superfunctioneel. Daarnaast kan hij echt goed koppen, kan hij ballen echt sturen met het hoofd."

Adriaanse stelde bovendien dat hij Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer achter Jasper Cillessen de tweede doelman van Nederland vindt.  "Over een langere periode is Vermeer beter dan Zoet. Ook beter dan Tim Krul. De laatste paar weken maakte hij kleine fouten en daardoor zat hij niet bij Oranje."