Cillessen kiest nooit meer voor situatie als bij Ajax-transfer: Doe ik niet meer

Cillessen kiest nooit meer voor situatie als bij Ajax-transfer: "Doe ik niet meer"

31-08-2015 13:23
13

Ajax zit op de slotdag van de transfermarkt nog in spanning over één speler: Jasper Cillessen. Als David De Gea naar Real Madrid vertrekt, komt Manchester United mogelijk nog naar Amsterdam voor de keeper. De Oranje-doelman is zelf duidelijk over zijn toekomst. 

"Zelfs als er iets speelt, ga ik niet zomaar weg", zegt hij tegenover AjaxLife. "Er moet een goede basis zijn. Ik ga nergens naartoe om op de bank te zitten. Dat ga ik niet meer doen, al was het bij mijn overgang naar Ajax ook geen ingecalculeerd risico. Ik ga er niet meer aan beginnen om op de bank te zitten."

Mocht de transfer naar United niet tot stand komen, dan is er voor Cillessen geen man overboord. "Ik heb het gevoel dat ik bij Ajax nog steeds beter kan worden. Als ik de indruk zou hebben dat ik stilstond, had ik mijn contract niet verlengd", zegt de goalie, die het niet erg vindt dat hij bij Oranje één van de weinigen is die in de Eredivisie speelt. "We hebben tijdens het WK gezien hoe het kan uitpakken; helemaal niet slecht."