Van der Wiel: 'Ik vind die regel bij Oranje eigenlijk nergens op slaan'

Van der Wiel: 'Ik vind die regel bij Oranje eigenlijk nergens op slaan'

31-08-2015 13:35
11

Gregory van der Wiel begrijpt weinig van de twijfels over zijn Oranje-selectie. De rechtsachter zat de voorbije weken op de bank of tribune en mist wedstrijdritme. Maandag meldde hij zich bij Oranje.

"Ik vind het apart dat er vraagtekens worden geplaatst bij het feit dat ik geselecteerd ben, omdat ik een paar wedstrijdjes niet heb gespeeld", is Van der Wiel duidelijk tegenover NUsport. "Hoezo, kan ik dan opeens niet meer voetballen of ben ik opeens niet meer goed genoeg voor Oranje omdat ik eventjes niet speel? Ik vind de regel dat je niet speelt bij Oranje als je bij je club niet speelt, eigenlijk nergens op slaan."

"Je moet meer kijken naar kwaliteit, naar wat het elftal nodig heeft. Zeker in deze periode, wanneer je de punten hard nodig hebt. Als we nou een riante voorsprong hadden in de poule, oké, maar ik denk dat we nu alles en iedereen kunnen gebruiken", aldus Van der Wiel, die zo goed als zeker gewoon bij Paris Saint-Germain blijft. "De club heeft ook duidelijk naar buiten hebben gebracht dat ze mijn contract willen verlengen en ik wil ook door met de club."

Tegenover Metro gaat Van der Wiel ook in op debutant Kenny Tete. "Ik volg Ajax natuurlijk op de voet en Kenny doet het hartstikke goed. Of ik hem ga helpen? Natuurlijk, als hij daar voor open staat zal ik dat zeker doen. Dat het een concurrent is maakt dan niet uit. Het gaat snel met hem. Of het een risico is om met hem te starten? Dat kun je zelf wel invullen denk ik. We hebben de punten hard nodig. Maar uiteindelijk beslist de bondscoach daarover."