Anita na tien jaar herenigd met oude Ajax-coach: Hij is me niet vergeten

Anita na tien jaar herenigd met oude Ajax-coach: "Hij is me niet vergeten"

31-08-2015 13:30
8

Na vijf jaar wachten mocht Vurnon Anita zich maandag eindelijk weer melden bij het Nederlands elftal. Dat deed de middenvelder van Newcastle United met een grote glimlach.

"Ik vind het fantastisch", zei de 26-jarige Anita bij aankomst in het trainingskamp van Oranje tegen het ANP. "Nee, ik heb me eigenlijk nooit afgevraagd waarom ik er steeds niet bij was. Maar misschien ben ik nu wel goed bezig."

Wedden

Meer odds

Bij Newcastle United kan Anita rekenen op een basisplaats onder de nieuwe manager Steve McClaren. De middenvelder lijkt een belangrijke rol te gaan spelen. "Het seizoen is nog jong, maar het lijkt er wel op. De laatste jaren heb ik lang niet alles gespeeld. Maar nu begin ik steeds."

Anita, die drie jaar geleden Ajax verruilde voor de Premier League-club, kent de nieuwe bondscoach Danny Blind nog goed. Blind liet hem op zestienjarige leeftijd in de hoofdmacht van Ajax debuteren. "Dat is alweer even geleden. Maar hij is me in ieder geval niet vergeten. Ja, ik weet van de blessure van Jordy Clasie. Maar er kunnen meer spelers als verdedigende middenvelder voetballen. Dus ik reken niet zomaar op speeltijd."