PEC bevestigt terugkeer na mislukte zoektocht: Die kozen voor andere jongens

PEC bevestigt terugkeer na mislukte zoektocht: "Die kozen voor andere jongens"

31-08-2015 15:02
1

Na wederom een mislukte poging op een buitenlandse transfer is Wout Brama teruggekeerd bij PEC Zwolle, dat zijn komst maandagmiddag officieel bevestigde. Door zijn korte afwezigheid voelt het 'een beetje als thuiskomen'.

Brama tekende in Zwolle een tweejarig contract met een optie op nog een seizoen. "Omdat ik hier natuurlijk een hele fijne periode gehad heb", zegt de middenvelder tegen RTV Oost. "Ik heb het hier vorig jaar erg naar mijn zin gehad en de mensen zijn eigenlijk niet veranderd hier. Dus het is meteen een vertrouwde omgeving."

Wedden

Meer odds

PEC en Brama gingen vorig seizoen niet heel prettig uit elkaar na mislukte contractonderhandelingen. De lucht is nu geklaard. "Er waren een aantal voorwaarden die ik anders zou willen zien, die de club weer anders zag dan ik en daar zijn we nu over uitgekomen, dus op zich is dat helemaal uit de lucht", aldus Brama.

De middenvelder legt uit waarom het hem niet lukte om een andere club te vinden. "Deels doordat ik zelf een aantal dingen heb afgezegd, deels doordat een aantal clubs voor een andere jongen hebben gekozen dan voor mij. Nogmaals, ik ga niet zomaar bij elke club aan het werk. Ik wil me ergens goed voelen, me ergens gewaardeerd voelen en normaal voelen en ik wil daar normaal kunnen leven. Vandaar dat ik ook heel veel dingen heb afgezegd, omdat ik daar mijzelf niet zag spelen."

Technisch directeur Gerard Nijkamp is blij met de terugkeer van Brama. "Wout is een speler, die vorig seizoen al heeft laten zien een meerwaarde te zijn voor onze selectie. Hij brengt daarnaast de nodige ervaring met zich mee. Door de komst van Wout is de selectie nog beter in balans", zegt hij op de website van PEC.