Robben heeft wel 'iets bijzonders' voor tweetal: Hoefde ze net niet te googlen

Robben heeft wel 'iets bijzonders' voor tweetal: "Hoefde ze net niet te googlen"

31-08-2015 17:15

Arjen Robben krijgt als nieuwe aanvoerder van het Nederlands elftal deze week te maken met twee debutanten in de selectie. De Bayern München-aanvaller gaat zich ontfermen over Kenny Tete en Jaïro Riedewald.

"Ik hoefde ze nog net niet te googelen", lachte Robben bij aankomst bij het Nederlands elftal tegen Metro. "Het is een compliment voor die jongens. Dat betekent dat ze goed bezig zijn."

"Ik ben niet in de gelegenheid geweest om hele wedstrijden van ze te bekijken, maar ik heb begrepen dat het grote talenten zijn", vervolgt Robben. "Ik heb een stukje van ze gezien toen Ajax tegen Rapid Wien speelde, maar dat was niet een beste wedstrijd, haha. Hopelijk kunnen ze een steentje bijdragen de komende dagen."

Of Robben verrast was over de selectie van de twee, wilde hij niet zeggen. "Pff, dat zijn van die vragen… Ik maak de selectie niet. Ik weet dat Tete nog niet zoveel wedstrijden in het eerste van Ajax heeft gespeeld, maar blijkbaar heeft hij in die duels een zodanige indruk achter gelaten dat hij is opgeroepen. De bondscoach zal wel weten wat hij doet. Ik zal ze in ieder geval verwelkomen. Of ik iets bijzonders voor ze in petto heb? We zullen zien. Misschien laten we ze wel een liedje zingen. Dat komt wel goed", aldus de Oranje-leider.