Leeggekocht Wolfsburg slaat toe en strikt Bayern-verdediger voor drie jaar

Leeggekocht Wolfsburg slaat toe en strikt Bayern-verdediger voor drie jaar

31-08-2015 17:26

VfL Wolfsburg heeft de transfer van de Braziliaan Dante afgerond. De verdediger heeft de medische keuring maandag succesvol ondergaan en komt over van Bayern München.

Dante diende een transferverzoek in bij de topclub uit Beieren, nadat hij onder trainer Josep Guardiola geen perspectief op speeltijd meer had. De verdediger heeft bij zijn nieuwe club Wolfsburg een contract voor drie seizoenen ondertekend. Technisch directeur Klaus Allofs is blij met de komst van de 31-jarige routinier, die ook uitkomt voor het nationale elftal van Brazilië.

"We zijn erg blij dat Dante voor Wolfsburg heeft gekozen”, laat Allofs weten op de clubwebsite. "Met hem hebben we een speler erbij die onze defensie versterkt en van meer kwaliteit voorziet. Bovendien heeft hij veel ervaring en dat is belangrijk, zeker gezien we dit seizoen op drie fronten actief zijn."

Dante komt bij Wolfsburg te spelen met rugnummer 18. PSV krijgt in de Champions League mogelijk te maken met de Braziliaan, want Wolfsburg zit bij de Eindhovenaren in de groep ingedeeld. Wolfsburg verloor eerder deze transferdeadlinedag Kevin de Bruyne aan Manchester City en Ivan Perisic aan Internazionale. Daar krijgt het Julian Draxler (Schalke 04) echter weer voor terug.