Gevoelige knoop doorgehakt bij Oranje: Ik hield rekening met wrijving

Gevoelige knoop doorgehakt bij Oranje: "Ik hield rekening met wrijving"

31-08-2015 18:44
1

Eén van de eerste besluiten die Danny Blind als bondscoach van Oranje nam, was van aanvoerder wisselen. Robin van Persie moest de band afstaan aan Arjen Robben.

De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal deed niet moeilijk en daar is Blind blij mee. "Ik was onder de indruk van de reactie van Van Persie", aldus de bondscoach volgens Voetbal International op de persconferentie. "Ik hield rekening met wrijving, maar dat was totaal niet het geval. Hij was heel professioneel. Hij wil maar een ding en dat is naar Frankrijk."

Robben en Van Persie werden persoonlijk door Blind op de hoogte gebracht. "Maandag ben ik naar München geweest en donderdag was ik in Istanbul. Ik heb twee uitstekende gesprekken gehad", vervolgt de keuzeheer, die de knoop doorhakte in het licht van de cruciale EK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland (donderdag) en Turkije (zondag).

De selectie had behoefte een ander type leider in het veld, meent de keuzeheer. "Ik vond dat het wel nodig was om Arjen aanvoerder te maken. Hij is in staat het elftal een push te geven en dat kunnen we zeker in deze fase gebruiken. Robin is een andersoortige aanvoerder. Eentje die meer één op één met spelers praat. Arjen enthousiasmeert en dat is weleens nodig."