Excelsior is op dreef en strikt clubloze verdediger met rijk Eredivisie-verleden

Excelsior is op dreef en strikt clubloze verdediger met rijk Eredivisie-verleden

31-08-2015 19:10

Henrico Drost krijgt een nieuwe kans in de Eredivisie. Excelsior heeft de clubloze verdediger (28) voor twee jaar vastgelegd, meldt de nummer twaalf van de Eredivisie maandag.

De Kralingers versterkten zich op de slotdag van de transferperiode al met Stanley Elbers en daar blijft het dus niet bij. Drost tekent voor twee jaar op Woudestein. Hij had niets om handen na zijn transfervrije vertrek bij NAC Breda eerder deze zomer. De Brabanders konden de centrale verdediger geen nieuw contract aanbieden na de degradatie naar de Jupiler League.

Drost kwam eerder uit voor sc Heerenveen, De Graafschap, VVV-Venlo en RKC Waalwijk. In het seizoen 2006/2007 speelde Drost al een jaar op huurbasis bij Excelsior. "Ik vind het leuk om terug te keren bij Excelsior", reageert hij op de clubsite.

"Ik heb een jaar op huurbasis in Kralingen gespeeld en dat beviel mij goed. We hadden toen een leuk team en speelden ons uiteindelijk ook veilig in de Eredivisie. Er speelden nu wat dingen in het buitenland, maar het was te onzeker voor mijn gezin. Daarom ben ik blij dat Excelsior zich meldde."