United-Nederlanders trekken met elkaar op: Een supertalent en leuke jongen

United-Nederlanders trekken met elkaar op: "Een supertalent en leuke jongen"

31-08-2015 19:45
2

Daley Blind heeft een uitstekende start van het seizoen achter de rug in Engeland. Louis van Gaal kiest wekelijks voor hem als centrale verdediger.

Manchester United verloor zondag weliswaar met 2-1 van Swansea City, maar Blind gaf in de eerste weken van het seizoen zijn visitekaartje af. De Oranje-international legt in gesprek met Afkicken een verband met een goede voorbereiding, waarin United op tour ging door de Verenigde Staten.

"Het is fijn om een hele voorbereiding mee te hebben gemaakt", aldus Blind, die vorig jaar tegen het einde van de transferperiode Ajax voor Manchester United verruilde. "Die tour was bijzonder om mee te maken. Nu weet ik wat er gevraagd wordt in de Premier League. Daarvoor kende ik het alleen van oud-ploeggenoten."

De verdediger annex middenvelder is ook positief over Memphis Depay, die zich maandag net als Blind meldde bij het Nederlands elftal. "Memphis is een supertalent en een leuke jongen om mee op te trekken. Ik kijk ontzettend uit naar de komende wedstrijden met Oranje. We realiseren ons dat het belang groot is. We weten wat ons te doen staat: twee keer winnen."