Di Maria: Van Gaal is een van de redenen waarom ik weg wilde bij United

Di Maria: "Van Gaal is een van de redenen waarom ik weg wilde bij United"

31-08-2015 19:41
6

Angel Di Maria blikt met een slecht gevoel terug op zijn periode bij Manchester United. De Argentijnse vleugelflitser begon aan het begin van vorig seizoen uitstekend aan zijn dienstverband in Engeland, maar raakte vervolgens zijn basisplaats kwijt.

Di Maria werd in de zomer van 2014 overgenomen van Real Madrid en maakte in zijn eerste wedstrijden indruk bij United. In zijn eerste tien duels was de Argentijn goed voor drie doelpunten en zes assists. Een hamstringblessure in december gooide echter roet in het eten voor de international, die na zijn blessure nooit meer op zijn oude niveau kwam en uiteindelijk op de reservebank belandde.

Wedden

Meer odds

Inmiddels speelt Di Maria voor Paris Saint-Germain, waar hij afgelopen weekend een uitstekende indruk maakte. In gesprek met ESPN Radio liet de aanvaller weten dat zijn mislukte periode bij United voor een deel echter ook op het conto van coach Louis van Gaal kan worden geschreven. "Van Gaal heeft een bepaalde filosofie en dat was een van de redenen waarom ik United wilde verlaten."

"Ik had een erg goede start bij United en raakte daarna geblesseerd. Het ging daarna niet zo lekker meer met me en Van Gaal zette me toen op een andere positie. Het is moeilijk om aan Van Gaal te wennen. Ik had een aantal aanvaringen met hem."