Zoet neemt mooie prijs in ontvangst en zorgt daarna voor schitterend gebaar

Zoet neemt mooie prijs in ontvangst en zorgt daarna voor schitterend gebaar

31-08-2015 19:58
11

Jeroen Zoet heeft de verkiezing Maatschappelijk Speler van het Jaar gewonnen. Maikel Kieftenbeld en Jordan Botaka moesten het afleggen tegen de PSV-keeper, die daarna een schitterend gebaar maakte.

Op het Voetballer van het Jaar-gala werd Zoet uitgeroepen tot de speler die zich het meest heeft laten zien op het gebied van maatschappelijke activiteiten. Zoet liep afgelopen jaar onder anderen met de zesjarige Bram, die lijdt aan een zeldzame spierziekte, de spierathlon.

"Het geeft mij een fantastisch gevoel om in mijn functie als voetballer een ander een fijne dag te bezorgen", zegt Zoet op de site van de verkiezing Maatschappelijk Speler. Hij kreeg de meeste stemmen en mag maar liefst €50.000 doneren aan een goed doel.

Schitterend gebaar
Dat bedrag gaat Zoet echter niet alleen uitgeven. De PSV-goalie deelt zijn prijs met de andere twee genomineerden, omdat hij vindt dat er geen competitie moet zijn over maatschappelijke inzet. Zoet, Kieftenbeld en Botaka kunnen dus alle drie een kleine 17.000 euro uitgeven voor hun goede doel.