PEC Zwolle rondt langverwachte deal met Juventus rond 'talentvolle speler' af

PEC Zwolle rondt langverwachte deal met Juventus rond 'talentvolle speler' af

31-08-2015 21:08
2

PEC Zwolle heeft zich officieel versterkt met Ouasim Bouy. De 22-jarige middenvelder komt op huurbasis over van Juventus, meldt de eredivisionist maandagavond.

De komst van Bouy hing de laatste dagen in de lucht en maandagavond kwam er witte rook uit de Zwolse schoorsteen. De middenvelder speelt de rest van het seizoen in de Eredivisie. De laatste jaren kwam hij op huurbasis uit voor Brescia, Hamburger SV en Panathinaikos, maar dat werd telkens geen succes.

Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC, is hoe dan ook in de wolken met Bouy. "Ouasim is een talentvolle speler, die niet voor niets onder contract staat bij Juventus. Ron Jans en ik hebben hem woensdag nog aan het werk gezien in een vriendschappelijk duel. In deze wedstrijd maakte hij tevens een goede indruk."

Bouy is in Zwolle de opvolger van Ben Rienstra, die vorige week naar AZ vertrok. "Het is mooi dat we na het vertrek van Rienstra snel hebben kunnen schakelen. We zijn content dat Ouasim komend seizoen in het IJsseldelta stadion te bewonderen is", aldus Nijkamp.

De laatste jaren raakte Bouy in de vergetelheid, nadat hij in 2012 de overstap van de Ajax-opleiding naar Juventus had gemaakt. Eerder op de maandagavond kwam hij overigens met een verrassende mededeling.