De Boer legt keuze uit: Ik heb daar geen seconde over nagedacht

De Boer legt keuze uit: "Ik heb daar geen seconde over nagedacht"

31-08-2015 22:05
1

Ajax won zondagmiddag met veel elan van ADO Den Haag. De Amsterdamse ploeg toonde zich dominant en effectief, waardoor er uiteindelijk met 4-0 gewonnen werd. "We kunnen allemaal wel zeggen dat zij niet op hun best waren, maar misschien waren wij wel zo dominant", denkt Frank de Boer.

Ajax zocht nu eens sneller de diepte en dat resulteerde in vier doelpunten, maar er werden ook nog een hoop kansen onbenut gelaten. "Of de spelers dat nog te horen krijgen? Nee. Het gaat in eerste instantie om dat je zoveel mogelijk kansen probeert te creëeren. Iedereen wil doelpunten maken. Je kunt niet zeggen dat er enige nonchalance bij betrokken is geweest. Ik zie geen reden om mensen daarop aan te spreken."

Dijks
Mitchell Dijks viel zondag vroeg uit en moest noodgedwongen worden vervangen. Maandag werd duidelijk dat Dijks een spierscheuring in zijn lies heeft opgelopen. Of de blessure van Dijks te wijten is aan overbelasting, durft De Boer niet te zeggen. "Dat zou kunnen, maar hij was degene die geen symptomen van overbelasting toonde. In alle testen kwam hij er goed uit. Er zijn bij ons geen alarmbellen gaan rinkelen", aldus De Boer in gesprek met Ajax TV.

Door de wissel van Dijks is Viergever centraal gaan spelen naast Joël Veltman en schoof Jaïro Riedewald op naar de positie van linksback. "Je kijkt naar de type tegenstanders van die wedstrijd. Zij hebben met Ruben Schaken en Edouard Duplan twee snelle buitenspelers die veel voorzetten geven. Daar wil je dan iemand tegenover zetten die die snelheid ook heeft, of nog sneller is. Dat is Jaïro."

"Nick voelt zich meer op zijn gemak in het centrum. Jaïro ook, maar die heeft ook vaak op het middenveld gespeeld. Als back moet je ook weleens als middenvelder fungeren. Dus over die keuze heb ik geen seconde nagedacht", legt de oefenmeester uit.