PEC Zwolle laat zich niet meeslepen door campagne: Keuze valt niet op hem

PEC Zwolle laat zich niet meeslepen door campagne: "Keuze valt niet op hem"

31-08-2015 22:28
6

PEC Zwolle heeft de afgelopen dagen de optie bekeken om Matheusz Klich terug te halen. Gerard Nijkamp, technisch directeur van de club uit Overijssel, ging echter niet over tot actie.

Klich is op een zijspoor beland bij Kaiserslautern en dat bleef niet onopgemerkt onder de PEC-supporters, die een Twitter-campagne ontketenden. Nijkamp liet zich echter niet meeslepen. "Klich heeft wel een bijzonder plekje bij ons, maar je kijkt naar het elftal", zegt hij tegen RTV Oost.

PEC heeft de Pool simpelweg niet nodig. "Van het type Klich hebben we er nu genoeg. Ryan Thomas, Wouter Marinus en Ouasim Bouy zouden die positie kunnen invullen. We hebben echt intern nog wel gekeken of we hier goed aan hebben gedaan. Maar de keuze valt niet op hem."

Nijkamp haalde op de slotdag van de transfermarkt Wout Brama en Ouasim Bouy naar PEC, terwijl de komst van Gustavo Hebling afgelopen vrijdag werd afgerond. Over Brama: "Wij kiezen bewust voor hem. Hij brengt senioriteit op het veld en daarbuiten. De balans is terug. Ik ben hartstikke blij dat Wout de voetbalschoenen hier weer gaat aantrekken."