Nog geen transfer na drie miljoenenaanbiedingen in Utrecht: Naar nóg grotere clubs

Nog geen transfer na drie miljoenenaanbiedingen in Utrecht: "Naar nóg grotere clubs"

31-08-2015 22:45
1

De Nederlandse transfermarkt gaat bijna dicht, maar FC Utrecht kan niet uitsluiten dat Sébastien Haller nog vertrekt. In Engeland is de markt nog een dag langer open en dat zorgt voor enige onzekerheid.

Utrecht is tot op heden in staat geweest om de verleiding om Haller te verkopen te weerstaan. "WWe hebben drie keer nee gezegd tegen een bod voor hem, onder meer van het Engelse Brentford", bevestigt algemeen directeur Wilco van Schaik tegen Voetbal International.

De club van Marinus Dijkhuizen wilde uiteindelijk tot zes miljoen euro gaan. "Maar dat waren dus geen biedingen waar je als club geen nee tegen kunt zeggen", vervolgt Van Schaik, die minimaal negen miljoen euro wil zien. "Misschien gebeurt er toch nog iets vanuit Engeland, maar wij gaan ervan uit dat Sébastien blijft."

Een transfer van Haller, die deze zomer voor 800.000 euro werd ingelijfd, had Utrecht wel goed op weg kunnen helpen naar financiële gezondheid. "Natuurlijk hadden we hem zo kunnen verkopen en dan zouden we als club sneller dan gepland op break-even uitkomen. Maar wij kiezen voor het voetbal en geven daarmee een signaal af aan onze fans."

"Sébastien heeft enorm veel potentie en hij kan zich bij ons in de Eredivisie verder ontwikkelen en van daaruit misschien naar nóg grotere clubs. Hij speelt pas een halfjaar bij ons, wij zijn dolblij als blijkt dat hij daadwerkelijk blijft. Hij wil zelf ook graag blijven en gezamenlijk willen wij dit seizoen stappen maken", aldus de directeur van de Domstedelingen in gesprek met VI.