'Rojo zet toekomst bij United op het spel door botsing met Van Gaal'

'Rojo zet toekomst bij United op het spel door botsing met Van Gaal'

31-08-2015 23:43
12

De toekomst van Marcos Rojo bij Manchester United ziet er al na één seizoen niet florissant meer uit. Louis van Gaal en de speler hebben onlangs een flink meningsverschil gehad over de manier van trainen van de Argentijn.

Dat schrijft boulevardkrant The Daily Mail. Van Gaal betaalde vorige zomer 22 miljoen euro voor Rojo, die overkwam van Sporting Portugal. In de voorbereiding op dit seizoen ging het echter mis tussen de twee. Rojo was na zijn zomervakantie vergeten dat zijn paspoort afliep en kon daardoor niet naar de Verenigde Staten, waar United een trainingskamp afwerkte.

Rojo moest een boete van 190.000 euro betalen, gelijk aan ongeveer twee weeksalarissen. Sindsdien is het vertrouwen weg tussen de twee. Van Gaal vindt volgens The Daily Mail dat Rojo niet fit genoeg is, hetgeen tot een botsing zou hebben geleid. Rojo speelde nog geen wedstrijd in de Premier League. Afgelopen week deed hij in een oefenwedstrijd tegen Jong Ajax wedstrijdritme op.

Van Gaal zou zelfs hebben geprobeerd Rojo in de deal met AS Monaco over Anthony Martial te betrekken. Op de slotdag van de transferdeadline zou de Nederlander nog steeds open staan voor de verkoop van Rojo. Dat moet dan wel aan een andere Engelse club zijn. In de rest van de Europese landen is de transfermarkt gesloten. De Engelse deadline is dinsdag om 18:00 uur Nederlandse tijd.