Koeman: 'Eens met Ajax; als het je niet zint als speler ga je maar weg'

Koeman: 'Eens met Ajax; als het je niet zint als speler ga je maar weg'

01-09-2015 07:58
6

Ronald Koeman hoopt dat hij snel van zijn krukken af is. De manager van Southampton scheurde een maand geleden zijn achillespees, waarna een operatie volgde. Inmiddels gaat het iets beter met zijn club. "Ik was even niet de trainer die ik normaal ben", stelt de coach.

De competitiestart van Southampton verliep stroef. In de Europa League voorrondes was het Deense FC Midtjylland zelfs te sterk. Een flinke domper. "We hadden wel verwacht dat we een moeilijk seizoen zouden krijgen. We hebben natuurlijk ver boven onze stand geleefd. Ik denk dat de mensen hier ook wel beseffen hoe het vorig jaar was en dat het nu iets anders is", aldus Koeman tegenover de NOS.

Tot slot gaat het over Ajax en de ontwikkeling van Nederlands talent. "Ik denk dat we de jeugd weer een beetje moeten gaan opvoeden. En dan richt ik het puur op het voetbal. Ik ben het ook best wel eens met heel veel dingen die Ajax doet in de jeugdopleiding. Een plafond aan salarissen, dat soort zaken, en als het je niet zint als speler ga je maar weg", besluit Koeman.