Waardering voor 'bluffende' Van der Wiel: Denk dat hij daarom blufte

Waardering voor 'bluffende' Van der Wiel: "Denk dat hij daarom blufte"

01-09-2015 08:50
7

Gregory van der Wiel kwam tijdens de eerste competitieduels van Paris Saint-Germain niet in actie. Toch lijkt de rechtsback verzekerd van een basisplaats bij het Nederlands elftal, dat in actie komt tegen IJsland en Turkije. Bondscoach Danny Blind kon de reactie van Van der Wiel wel waarderen.

"Nergens staat geschreven dat je bij je club moet spelen om mee te mogen doen met het Nederlands elftal", zei Van der Wiel al in aanloop naar de interlands. Veel bondscoaches hanteren die regel wel. "Tja, dat kan. Maar het slaat nergens op. Ik denk dat het gaat om kwaliteiten en ik kan wel een aardig balletje trappen."

Blind ging nadien in op de reactie van Van der Wiel. De bondscoach sprak nog niet met zijn pupil over een eventuele basisplaats. "Daarom denk ik dat Gregory een beetje blufte. Maar ik houd wel van wat gezonde bluf", glimlachte Blind in gesprek met het Algemeen Dagblad. Kenny Tete is een andere optie voor de rechtsbackpositie. De jongeling van Ajax werd voor het eerst opgeroepen en was wellicht een beetje zenuwachtig. Tete liet zijn voetbaltas in de auto liggen.