Update: AS Roma komt met positief statement over geopereerde Strootman

Update: AS Roma komt met positief statement over geopereerde Strootman

01-09-2015 14:43
22

Kevin Strootman komt dinsdagochtend met dramatisch nieuws. De middenvelder van AS Roma moet opnieuw onder het mes om zijn aanhoudende knieproblemen te verhelpen.

In de voorbije weken hadden diverse media het al over een terugslag in het herstel van Strootman, die nu waarschijnlijk weer maanden buitenspel staat. De voormalig speler van onder meer PSV moet opnieuw worden geopereerd aan zijn voorste kruisband. Deze wordt in een andere positie geplaatst om in de toekomst meer stabiliteit aan de knie te geven. Daarnaast zal Strootman hierdoor meer kracht in zijn bovenbeen krijgen, zo meldt de speler op Twitter.

Die kracht ontbreekt nu, stelt Strootman. 'Door gebrek aan kracht in mijn linkerbeen kan ik niet op het hoogste niveau spelen. In de voorbije weken hebben we wereldwijd veel topprofessoren bezocht. Zij hebben mij, samen met de medische staf van Roma, geadviseerd om mijn kruisband in een andere positie te plaatsen om de knieproblemen in de toekomst te voorkomen.' Strootman wordt dinsdag geopereerd en baalt dat hij de komende maanden niet van waarde kan zijn voor Oranje en Roma. 'Ik probeer zo snel mogelijk terug te zijn.'

Update 14:45: AS Roma heeft dinsdagmiddag laten weten dat de operatie van Strootman goed is verlopen. 'Strootman is geopereerd aan zijn linkerknie. De ingreep is goed verlopen', aldus de Romeinse topclub in een statement. 'Hij zal nu gaan werken aan zijn herstel'. Naar verwachting is de Oranje-international minimaal twee maanden uit de roulatie.