Overmars ziet 'uitblinker': Dan moet hij in principe voor Ajax tekenen

Overmars ziet 'uitblinker': "Dan moet hij in principe voor Ajax tekenen"

01-09-2015 09:57

Frenkie de Jong rondde zijn transfer naar Ajax vlak voor de transferdeadline definitief af. De middenvelder komt over van Willem II. Hij reageerde verheugd op de deal, evenals directeur voetbalzaken Marc Overmars.

"Ik denk dat het belangrijk is voor de club Ajax dat de beste talenten in Nederland worden binnengehaald. Dat is met Frenkie het geval. In het laatste jaar is hij erg doorgebroken, en ook in Oranje-19 is hij vaak één van de uitblinkers. Dan moet hij in principe voor Ajax tekenen", is Overmars van mening in gesprek met Ajax TV. De Jong gaat komend seizoen nog wel op huurbasis bij Willem II spelen. "Ik hoop dat ik bij Willem ll minuten kan maken in de Eredivisie, dat zou bij Ajax dit jaar misschien onrealistisch zijn", beseft De Jong.

"Ik denk dat dat de voornaamste reden is dat ik nog een jaar de tijd krijg om me in mijn omgeving in rust te ontwikkelen, want ik moet ook nog mijn rijbewijs halen", lacht de middenvelder. Overmars: "Hij heeft toch in de jeugdopleiding van Willem ll gezeten, dan is het ook leuk als je daar ook minuten kunt maken. We houden het gewoon goed in de gaten en we kijken hoe het proces loopt. Als er in december positieve of minder positieve veranderingen zijn, dan kunnen we met Willem ll altijd schakelen."

"Ajax is qua historie de grootste club van Nederland, dus ik ben trots dat ik hier mag gaan spelen", vertelde De Jong nog. "Ajax staat erom bekend dat jonge spelers heel snel de kans krijgen in het eerste als ze het goed doen. Ik hoop dat er voor mij kansen komen. En Marc Overmars, Frank de Boer, Orlando Trustfull gaven me wel echt het gevoel dat ze mij wilden hebben." Waar is De Jong écht goed in? "Aan de bal liggen mijn sterkste punten. Of mij dat een echte Ajax-middenvelder maakt? Dat wordt wel gezegd ja, dat zeggen andere mensen ook. Ik hoop het."