Onbegrip over 'denigrerende' wissel: Had dit niet van een mensenmens verwacht

Onbegrip over 'denigrerende' wissel: "Had dit niet van een mensenmens verwacht"

01-09-2015 10:56
24

De wissel van Cambuur-doelman Leonard Nienhuis in de rust van het duel met Vitesse doet nog altijd stof opwaaien. NAC Breda-keeper Jelle ten Rouwelaar heeft geen begrip voor de maatregel van trainer Henk de Jong.

"Ik had vorig jaar geen al te best seizoen, dus ik kan me goed voorstellen hoe Nienhuis zich nu voelt", zegt Ten Rouwelaar als ervaringsdeskundige in het Algemeen Dagblad. "Vooropgesteld: een trainer heeft alle recht om een keeper te wisselen. En ja, betaald voetbal is geen liefdadigheid. Dat ben ik helemaal met Henk de Jong eens."

"Maar zó slecht keepte Nienhuis de laatste weken toch ook weer niet? Hij kon niets doen aan de tegendoelpunten in de eerste twee competitiewedstrijden. Oké, tegen Heracles en Vitesse had het inderdaad beter gekund, maar ik vind het denigrerend om zo'n jongen dan in de rust eruit te halen.''

"Ik ken De Jong als een mensenmens", vervolgt Ten Rouwelaar. "Daarom had ik dit niet van hem verwacht. Door zo'n actie kun je een speler verliezen, terwijl je nog het hele seizoen met hem moet werken. Waarom liet hij Nienhuis niet de wedstrijd uitspelen? Je kunt hem toch altijd later uitleggen dat je voor een andere doelman kiest? Nu is het een groot issue, terwijl dat helemaal niet nodig was."

Nienhuis werd tijdens de 4-1 nederlaag in Arnhem in de rust vervangen door Harm Zeinstra. De Jong liet na afloop weten dat het 'niet langer zo kon' en dat de rol van Nienhuis als basisspeler voorlopig is uitgespeeld.