'Van Gaal komt met nóg een megatransfer: ultieme poging voor Atlético-ster'

'Van Gaal komt met nóg een megatransfer: ultieme poging voor Atlético-ster'

01-09-2015 11:59
12

Manchester United wil op de slotdag van de transfermarkt nog een grote slag slaan. Volgens The Telegraph wil de club de vastgestelde afkoopsom in het contract van Antoine Griezmann bij Atlético Madrid betalen.

Manager Louis van Gaal is erop gebrand om, naast de komst van het peperdure Franse talent Anthony Martial, nog een grote aankoop te doen. De optie in het contract van Griezmann kan voor 63 miljoen euro gelicht worden. United acht de komst van nog een aanvaller noodzakelijk om de concurrentie voor Wayne Rooney te vergroten.

De komst van Martial, voor naar verwachting vijftig miljoen euro, wordt dinsdag afgerond. Maandag kreeg de negentienjarige spits van AS Monaco toestemming om het trainingskamp van Frankrijk te verlaten om zijn transfer in Engeland af te ronden. Van Gaal deed eerder pogingen om Gareth Bale, Neymar, Thomas Müller en Pedro naar Old Trafford te halen.

Griezman, international van Frankrijk, stapte vorig seizoen over naar Atlético Madrid. Daarvoor kwam hij vijf seizoenen uit in het eerste elftal van Real Sociedad.