Van Geel maakt voorzichtige doelstelling Feyenoord bekend: Dat is ons doel

Van Geel maakt voorzichtige doelstelling Feyenoord bekend: "Dat is ons doel"

01-09-2015 12:29
5

Technisch directeur van Feyenoord Martin van Geel heeft maandag teruggeblikt op de afgelopen transferperiode van de Rotterdammers. Waar de directeur vorig jaar nog stelde dat Feyenoord mee moest doen om de titel, ligt de doelstelling voor dit seizoen een stuk lager. 

"Ons doel is directe plaatsing voor Europees voetbal", zegt Van Geel in gesprek met RTV Rijnmond. Dat betekent dat Feyenoord minimaal als derde in de competitie moet eindigen of het bekertoernooi moet winnen. Van Geel kijkt tevreden terug op de transferperiode en ging ook in op de wens van trainer Giovanni van Bronckhorst om nog een rechtsback aan de selectie toe te voegen. Die kwam uiteindelijk niet.

"Op de backposities hebben we voldoende opties", stelt Van Geel, die tevreden is over de huidige samenstelling van de selectie. "Het beleid bij Feyenoord is niet gewijzigd. Nog steeds bestaat de helft van onze selectie uit zelfopgeleide spelers." Feyenoord kende een drukke transferperiode met de komst van Dirk Kuyt, Eljero Elia, Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden, Michiel Kramer, Marko Vejinovic, Emil Hansson en Simon Gustafson.