Robben zet collega's op scherp: Boodschap moet bij iedereen aangekomen zijn

Robben zet collega's op scherp: "Boodschap moet bij iedereen aangekomen zijn"

01-09-2015 15:00
3

De missie voor Oranje is duidelijk: komende week moeten er in de EK-kwalificatieduels met IJsland en Turkije twee zeges geboekt worden. Aanvoerder Arjen Robben legt daar nogmaals de nadruk op. 

"Het is duidelijk wat er moet gebeuren", steekt de vleugelspits van wal in gesprek met FOX Sports. "Die boodschap moet denk ik wel bij iedereen aangekomen zijn. Daar ben ik overtuigd. Ik weet zeker dat iedereen zich bewust is van de situatie waarin wij ons bevinden."

Robben denkt niet dat de spelers van het Nederlands elftal te lang hebben gedacht dat het wel goed zou komen met Oranje. "Na zo'n WK moet je je dat gelijk beseffen. Maar dat is ook weer leerzaam, dit benadrukt eens te meer wat voor een bijzondere prestatie wij hebben neergezet op het WK. Ook al voor het WK hebben we gezegd: wij behoren niet tot de beste ploegen van de wereld. Die prestatie was geweldig, maar je begint daarna wel weer opnieuw. We moeten niet denken dat alles nu lekker vanzelf gaat en dat we zomaar iedereen aan de kant zetten."