'Het zijn verstandige mensen bij Ajax. Boilesen is nog een Ajacied en hij is goed'

'Het zijn verstandige mensen bij Ajax. Boilesen is nog een Ajacied en hij is goed'

01-09-2015 15:15
12

Nicolai Boilesen kan een transfer op zijn buik schrijven en dus loopt hij het risico dat hij een halfjaar zonder wedstrijden blijft. De Deense bondscoach Morten Olsen verwacht echter dat Ajax gewoon weer een beroep op de linksback gaat doen.

"Het zijn verstandige mensen bij Ajax", begint Olsen in gesprek met TV2. "Zelf ben ik ook trainer van de club geweest. Ik verwacht dat ze de situatie opnieuw beoordelen en zeggen: 'Oké, hij is nog niet weg. Boilesen is nog steeds Ajacied en hij is goed.'"

"Ajax gaat hem waarschijnlijk weer gebruiken, tot het moment dat beide partijen erachter komen dat zij de wegen moeten scheiden. Boilesen heeft nog een contract voor een jaar en het kan ook zijn dat ze gaan bekijken of ze het contract kunnen verlengen", vervolgt de oefenmeester.

Ajax kocht in de persoon van Mitchell Dijks echter ook al een opvolger van de blessuregevoelige Boilesen. "Maar hij moet spelen en hij gaat ook spelen. Je hebt er niets aan om op dezelfde weg door te gaan en intussen naar je bankrekening te kijken. Het gaat om het spel, de liefde. Hij zal met Ajax tot een oplossing moeten komen", besluit Olsen.