Koeman heeft Van Dijk binnen: Nederlandse verdediger tekent voor vijf jaar

Koeman heeft Van Dijk binnen: Nederlandse verdediger tekent voor vijf jaar

01-09-2015 15:37
4

Het is officieel: Virgil van Dijk maakt de overstap van Celtic naar Southampton. Dinsdagmiddag maakt de club van manager Ronald Koeman bekend dat de Nederlandse verdediger een vijfjarige verbintenis heeft gesigneerd bij de Premier League-club. 

Southampton betaalt volgens diverse bronnen ruim vijftien miljoen euro voor Van Dijk. Dat maakt van hem meteen de duurste Nederlandse verdediger na Jaap Stam, die in 2001 door Lazio Roma voor zo'n 25 miljoen (destijds rond de zestig miljoen gulden) werd weggehaald bij Manchester United.

De transfer van de voormalig speler van FC Groningen en Willem II zat er al even aan te komen. Wekenlang werd er gespeculeerd over de sportieve toekomst van de stopper. Na de uitschakeling van Celtic in de Champions League was het zo goed als zeker dat Van Dijk zijn gewenste transfer zou krijgen. Uiteindelijk heeft Southampton het nog behoorlijk spannend gemaakt. De Britse transfermarkt sluit namelijk om 19:00 uur Nederlandse tijd. 

Zowel Groningen als Willem II plukt de vruchten van de deal. De Tilburgers zouden een opleidingsvergoeding van circa vier ton incasseren. Groningen bedong bij de verkoop van Van Dijk aan Celtic, nu twee jaar geleden, een mooi doorverkooppercentage. Die afspraak levert de bekerwinnaar nu ongeveer één miljoen euro op.