Van Dijk komt woorden tekort: De keuze voor deze club was voor mij simpel

Van Dijk komt woorden tekort: "De keuze voor deze club was voor mij simpel"

01-09-2015 15:51
6

Virgil van Dijk heeft zijn gewenste transfer naar Engeland te pakken. Dinsdagmiddag tekende de Nederlandse verdediger een vijfjarig contract bij Southampton. De voormalig speler van FC Groningen is vanzelfsprekend dolblij met zijn overstap naar de Premier League. 

"Ik ben hier heel gelukkig mee, het was voor mij een simpele keuze om naar deze club te verkassen", tekent het digitale thuis van Southampton op uit de mond van de stopper. "Dit is een heel ambitieuze club, die het erg goed doet in de laatste jaren. Dit voelt echt als de perfecte stap voor mij."

Wedden

Meer odds

"Het is echt geweldig dat ik nu de kans krijg om in de Premier League te mogen voetballen. Ik ga er elke minuut van genieten. Southampton is een ploeg die ook echt voetbal wil spelen, dat past bij mij en dat was ook een belangrijke reden om voor deze club te kiezen", gaat Van Dijk (24) verder.

"Ik ben zó excited. Ik hoop dat ik me snel thuis voel hier, dat ik snel kan gaan spelen en er vooral van kan gaan genieten. Dat is volgens mij namelijk het belangrijkste van voetbal: elke dag plezier hebben, blij zijn met dit fantastische beroep."