Enorme meevaller bij Willem II: 'Heb al vaker gehoord dat die transfer rond was'

Enorme meevaller bij Willem II: 'Heb al vaker gehoord dat die transfer rond was'

01-09-2015 16:16

Het geld dat Willem II overhoudt aan de transfer van Virgil van Dijk naar Southampton wordt niet direct in de selectie gestoken. Dat laat algemeen directeur Berry van Gool weten.

De Tilburgers zijn nog op zoek naar een vleugelspits. De transfer van Van Dijk, die Willem II een opleidingsvergoeding oplevert, zou de club een zetje kunnen geven in de jacht op versterking. "Ik heb al vaker gehoord dat die transfer rond was, maar nu lijkt het toch echt zo te zijn", begint Van Gool tegen het Brabants Dagblad. "Dat is goed nieuws voor Willem II."

Willem II houdt volgens het BD ongeveer 400.000 euro over aan de transfer. "Dat geld is in principe niet bedoeld om aan het spelersbudget toe te voegen", vervolgt Van Gool. "Daar hebben we een bedrag voor in de begroting opgenomen en daar houden we ons aan."

Het geld wordt in andere dingen gestoken. "Daar gaan we ons negatief eigen vermogen mee verlagen. Dat bedraagt op dit moment nog 1,3 miljoen euro", aldus Van Gool. "Wij hebben dit soort meevallers nodig om dat richting de nul te kunnen brengen."