'Chelsea loopt blauwtje tijdens sloturen: PSG slaat bod van 55 miljoen af'

'Chelsea loopt blauwtje tijdens sloturen: PSG slaat bod van 55 miljoen af'

01-09-2015 17:19

Chelsea heeft op de slotdag van de transfermarkt nog een blauwtje gelopen. De club van trainer José Mourinho wilde de Braziliaan Marquinhos van Paris Saint-Germain overnemen, maar slaagde daar niet in.

Volgens Sky Sports heeft Chelsea een dubbele poging gewaagd om de 21-jarige verdediger over te nemen van PSG. De Londenaren zouden bereid zijn geweest om 55 miljoen euro te betalen. Marquinhos stond dit seizoen nog niet één keer in de basis bij PSG. Trainer Laurent Blanc kiest voor David Luiz en Thiago Silva in het hart van de defensie.

Vorig seizoen kwam Marquinhos geregeld in actie als rechtsachter, maar daar heeft Serge Aurier dit seizoen een vaste basisplaats. Dat kost ook Gregory van der Wiel veel speelminuten. Chelsea klopte aanvankelijk met 35 miljoen euro aan, maar kreeg direct een 'nee' van PSG. The Blues kwamen later terug met 55 miljoen, maar ook die poging strandde.

PSG nam Marquinhos in de zomer van 2013 over van AS Roma. De Parijzenaren betaalden toen 31,5 miljoen euro voor de Braziliaan.