RKC profiteert van Van Dijk-transfer: Het waren dertien mooie dagen, haha

RKC profiteert van Van Dijk-transfer: "Het waren dertien mooie dagen, haha"

01-09-2015 17:44

Behalve FC Groningen en Willem II profiteert ook RKC Waalwijk van de transfer van Virgil van Dijk. De nieuwe speler van Southampton was actief in de gezamenlijke opleiding van Willem II en RKC.

Waar Willem II een enorme meevaller kan noteren, moet RKC zich met een lager bedrag tevreden stellen. Dat zegt directeur Remco Oversier tegen het Brabants Dagblad. De vlaggen hangen in Waalwijk allesbehalve uit.

Wedden

Meer odds

"Voor een jongen die oorspronkelijk uit de Willem II-opleiding kwam, zoals Virgil van Dijk, geldt dat tweederde van de opleidingsvergoeding naar Willem II gaat en eenderde naar RKC", legt Oversier uit. "Maar ik heb het nog even opgezocht: Virgil heeft precies dertien dagen in die gezamenlijke jeugdopleiding gespeeld. Daarna ging hij voor de beloften van Willem II voetballen en dan geldt die verdeling niet meer."

"Wij hebben dus maar recht op een heel klein deeltje van het geld dat naar Tilburg gaat", vervolgt de directeur van de Waalwijkers. "Toen Virgil van FC Groningen naar Celtic werd getransfereerd, ontvingen wij uiteindelijk 250 euro! Nou is dit wel een transfer waarmee veel meer geld gemoeid is, maar dan nog zal er voor ons niet veel meer dan 1500 euro overblijven. Leuk, maar niet meer dan dat. Het waren dertien mooie dagen, haha."