Southampton heeft beet: Kwestie van geduld en op goede moment doorpakken

Southampton heeft beet: "Kwestie van geduld en op goede moment doorpakken"

01-09-2015 18:06

Na weken vol geflirt en speculatie was het dinsdag dan eindelijk zo ver. Virgil van Dijk heeft zijn transfer naar Southampton te pakken. The Saints zijn erg gelukkig met het binnenhalen van de verdediger. 

"We hadden Virgil al langer in ons systeem staan en hebben in vorige transferperiodes ook gekeken naar de mogelijkheid om hem vast te leggen", vertelt Southampton-directeur Les Reed op de website van de club. "Nu kwam er écht een goede kans voor ons."

"De uitschakeling in de Champions League van Celtic had een grote invloed, daar zijn we ons van bewust. Uiteindelijk is het ons op het laatste moment gelukt om het allemaal rond te krijgen. Het was een kwestie van geduld en doorpakken op het goede moment", aldus Reed. 

"Virgil is nog een jonge speler, maar is al erg volwassen voor zijn leeftijd. Hij heeft de laatste twee jaar uitstekend gespresteerd in Schotland en in Europees verband. Wij denken dat hij zich nog veel verder kan ontwikkelen. Hij is ambitieus, hongerig en gebrand om zichzelf hier te bewijzen", besluit hij.