Van Gaal in zijn nopjes: Alle attributen om een absolute topspeler te worden

Van Gaal in zijn nopjes: "Alle attributen om een absolute topspeler te worden"

01-09-2015 18:30
4

Manchester United-manager Louis van Gaal is verguld met de komst van Anthony Martial. De pijlsnelle spits van AS Monaco tekende dinsdag een vierjarig contract op Old Trafford. In Engelse media wordt gesproken over een bedrag van ruim vijftig miljoen euro. 

"Anthony is een getalenteerde, jonge en multifunctionele aanvaller met ontzettend veel potentie", vertelt de trainer op het digitale thuis van United. "We hebben hem al een tijdje in het vizier, in zijn periode bij Monaco heeft hij zich ontzettend goed en snel ontwikkeld."

"Ik ben erg blij dat hij nu speler is van Manchester United. Het is mijn overtuiging dat dit de juiste club is voor zijn ontwikkeling. Hij heeft alle attributen om uit te groeien tot een absolute topspeler. Natuurlijk moeten we hem tijd gunnen", stelt Van Gaal. "Hij zal moeten wennen aan een nieuwe omgeving en aan het tempo en niveau van de Premier League."

Voor de negentienjarige Martial zelf komt een droom uit. "Elke voetballer hoopt ooit in zijn loopbaan voor de grootste club ter wereld te mogen gaan spelen. Dat heb ik nu bereikt. Ik kijk er naar uit om mijn nieuwe teamgenoten snel te ontmoeten en om aan de slag te gaan met Louis van Gaal, een manager die ontzettend veel bereikt heeft in zijn loopbaan."