Dortmund spreekt schande van 'transfercircus': 'Wat er gebeurde, is afschuwelijk'

Dortmund spreekt schande van 'transfercircus': 'Wat er gebeurde, is afschuwelijk'

01-09-2015 19:43
9

Borussia Dortmund is het zat dat er nog volop transfers plaatsvinden terwijl het seizoen in volle gang is. Directeur Hans-Joachim Watzke vindt dat de transferdeadline teruggeschoven dient te worden naar 1 augustus. 

"Ik erger me aan de huidige situatie", liet Watzke in gesprek met de Duitse televisiezender Sky weten. "De grote en vooral rijke clubs kunnen op 30 en 31 augustus alles nog overhoop halen door bedragen van 20, 30, 40 of 50 miljoen euro te bieden."

"Trainers vragen zich af wat het nut nog is van een voorbereiding als je nog vier nieuwe spelers in moet passen na 31 augustus", gaat hij verder. De bestuurder ergert zich kapot aan het 'transfercircus'. "Wat er in de afgelopen twee, drie dagen allemaal gebeurde is afschuwelijk. Het is waanzin."

Dortmund raakte in de laatste dagen van de transfermarkt zelf geen grote naam kwijt. Bankzitter Jakub Blaszczykowski mocht van BVB verkassen naar Fiorentina. Zelf slaagde de club er in om Adnan Januzaj op huurbasis over te nemen van Manchester United.