Verdediger droomt na transfer van Oranje: Hard werken, dan komt mijn kans

Verdediger droomt na transfer van Oranje: "Hard werken, dan komt mijn kans"

01-09-2015 20:13
6

Virgil van Dijk is in de wolken met zijn transfer naar Southampton. De Nederlandse verdediger tekende dinsdag een vijfjarig contract bij de Premier League-formatie. 

"Southampton wilde mij heel graag hebben, dan gaat alles een stuk makkelijker. Het speelde al een tijdje en uiteindelijk is het goed verlopen. Dit is een perfecte stap voor mij. Ik ben blij dat het afgerond is", vertelt de voormalig speler van FC Groningen aan FOX Sports.

"Ik besef het nog niet echt. Voor elke voetballer is het een droom om in de grootste competitie ter wereld actief te zijn. Ik ben meer dan blij", gaat hij verder. Van Dijk vindt het mooi dat The Saints bereid bleken om vijftien miljoen euro voor hem te betalen. "Dat is niet niks. Een compliment voor mezelf. Uiteindelijk is het zo gelopen en ik ben daar hartstikke trots op."

De volgende droom van Van Dijk is duidelijk: zijn eerste minuten maken voor Oranje. De verdediger zat al een paar keer bij de selectie van het Nederlands elftal. "Maar ik heb mijn debuut helaas nog niet gemaakt. Ik zal hard blijven werken en dan komt hopelijk mijn kans. En die zal ik pakken ook."