Van Marwijk tast in het duister: Al viel het me nog allemaal niet tegen...

Van Marwijk tast in het duister: "Al viel het me nog allemaal niet tegen..."

01-09-2015 21:58
2

Bert van Marwijk is begonnen aan zijn nieuwe baan als bondscoach van Saudi-Arabië. Dinsdag werd de oefenmeester aan de pers voorgesteld. 

"Ik weet niet hoe de belangstelling voor Saudische begrippen was…", tekende Voetbal International na de perspresenatie op uit de mond van de voormalig oefenmeester van onder meer Feyenoord en Borussia Dortmund. "Volgens mij was het relatief rustig. Er waren een stuk of veertig belangstellenden. Maar alle belangrijke tv-stations waren erbij."

Aanstaande donderdag volgt de eerste vuurproef voor Van Marwijk en zijn technische staf. Dan staat de WK-kwalificatiewedstrijd met Oost-Timor op de rol. Drie dagen later volgt een ontmoeting met Maleisië. De trainer weet nog niet goed wat hij moet verwachten. "De jongens maakten een gretige indruk op mij in de eerste twee trainingen, maar het is nu nog moeilijk in te schatten wat voor voetbalkwaliteiten deze jongens hebben. Al viel het me nog allemaal niet tegen. Ook wij moeten nog overal aan wennen, maar de mensen hier zijn ontzettend aardig. We zijn hier goed ontvangen."