Vraagtekens bij bizarre tienertransfer: Hij heeft pas 52 wedstrijden gespeeld...

Vraagtekens bij bizarre tienertransfer: "Hij heeft pas 52 wedstrijden gespeeld..."

01-09-2015 22:10
8

Eén van de meest spraakmakende transfers van de laatste dagen is die van AS Monaco-aanvaller Anthony Martial naar Manchester United. Louis van Gaal besloot ruim vijftig miljoen euro op tafel te leggen voor de Franse tiener. Een risico, zo stellen voetbalanalisten Gary Neville en Thierry Henry. 

Neville - zelf jarenlang speler van The Red Devils - hoopt vooral dat de negentienjarige Martial kan omgaan met de gigantische druk die op zijn schouders komt te liggen. "De prijs is hoog, maar dat is niet de schuld van die jongen zelf en ik denk dat hij een erg goede speler is. Hij verdient een kans. Hij is nog jong", legt hij uit op Sky Sports. 

Henry twijfelt over de transfer van zijn landgenoot. "Hij heeft snelheid, maar kan hij veel goals maken? Ik weet het niet, want hij heeft pas 52 wedstrijden gespeeld... Het is moeilijk om te beoordelen. Het is in ieder geval een enorme gok die je neemt. Ik hoop dat hij het goed gaat doen", besluit de voormalig aanvaller van onder mee Arsenal en FC Barcelona.