De Guzman gooit eigen glazen in: Napoli treedt hard op na afgeblazen transfer

De Guzman gooit eigen glazen in: Napoli treedt hard op na afgeblazen transfer

01-09-2015 22:23

Jonathan de Guzman kan het wel schudden in Napels. De middenvelder stond er al niet goed op bij SSC Napoli en heeft zichzelf deze week een slechte dienst bewezen door zijn transfer naar Engeland op het laatste moment af te blazen. 

Napoli heeft op de actie van De Guzman gereageerd door hem niet in te schrijven voor de Europa League. Vorig seizoen kwam de voormalig speler van onder meer Feyenoord, Villarreal en Swansea City juist in Europees verband nog regelmatig in actie namens de Italiaanse topclub. In competitieverband deed toenmalig trainer Rafa Benitez zelden een beroep op de Oranje-international.

Ook Maurizio Sarri, de nieuwe eindverantwoordelijke, zit niet te wachten op De Guzman. Vandaar dat de middenvelder mocht vertrekken. Sunderland toonde interesse, maar uiteindelijk leek promovendus Bournemouth aan de haal te gaan met de 27-jarige speler. Niet dus: De Guzman besloot op het laatste moment af te zien van een overstap naar de Premier League. 

Dinsdag gebeurde er niets meer rond de vrijetrappenspecialist. De Guzman lijkt zijn dagen - in ieder geval tot januari 2016 - dus te moeten slijten op de reservebank, dan wel tribune in Napels.