'Manchester United had voor 70 miljoen ook Duitse vedette kunnen vastleggen'

'Manchester United had voor 70 miljoen ook Duitse vedette kunnen vastleggen'

01-09-2015 23:07
6

Zonder blikken of blozen betaalde Manchester United dinsdag ruim vijftig miljoen euro voor de Franse tiener Anthony Martial. Diverse bronnen speculeren zelfs over een bedrag van rond de zeventig á tachtig miljoen. 

Des te opmerkelijk dat United eerder deze zomer de kans op het vastleggen van Borussia Dortmund-vedette Marco Reus heeft afgeslagen. Volgens onder meer ESPN informeerde de club van manager Louis van Gaal in Duitsland naar de vraagprijs van Reus. Dortmund gaf te kennen dat de aanvaller zeker zeventig miljoen euro zou kosten. Daarop haakten The Red Devils af. 

Reus heeft dit seizoen al zes keer gescoord in zes duels en maakte in de afgelopen 122 wedstrijden 53 goals. Engelse media verbazen zich over het feit dat United eerder deze zomer níet bereid was om diep in de buidel te tasten voor een aanvaller die - zo is de algemene opinie - een garantie is voor goals op het allerhoogste niveau.

Dat is namelijk nog maar de vraag in het geval van Martial. De tiener heeft er pas twee volledige seizoenen op het hoogste niveau in Frankrijk opzitten. Afgelopen jaargang was hij negen keer trefzeker namens Monaco. De aanvaller speelde in totaal pas 52 competitiewedstrijden in het profvoetbal.