Premier League-clubs willen 'gestoorde gek' niet: 'Denken dat ik een moordenaar ben'

Premier League-clubs willen 'gestoorde gek' niet: 'Denken dat ik een moordenaar ben'

01-09-2015 23:40
3

Joey Barton was deze zomer dicht bij een transfer naar West Ham United. Uiteindelijk kwam de achterban van de Premier League-club in opstand tegen de komst van het enfant terrible. Barton vindt het vreemd dat geen enkele ploeg het met hem aandurft. 

Barton (32) kwam in het verleden regelmatig in opspraak wegens zijn gedrag binnen én buiten de lijnen. De oud-speler van onder meer Manchester City, Newcastle United en Queens Park Rangers hield weinig vrienden over aan zijn ruim dertien jaar durende carrière. Vorige week tekende hij een contract bij Championship-club Burnley. Barton was transfervrij op te pikken, geen enkele club die uitkomt op het hoogste niveau hapte toe. 

"Ik denk dat het voor elke middenmoter in de Premier League een no brainer zou moeten zijn om mij te halen. Die clubs zijn gewoon lui, ze doen hun huiswerk niet. Ze horen wat dingen, zaken die in 2006 of 2007 zijn gebeurd. Kijk naar de laatste jaren! De omstandigheden in mijn leven zijn veranderd. Het lijkt soms wel alsof mensen denken dat ik Charles Manson (een beruchte serie-moordenaar, red.) ben. Alsof ze een gestoorde gek in huis halen. Maar zo is het echt niet", aldus Barton in gesprek met The Telegraph.