Opmerkelijke uitspraak Van Geel: Dat denk ik inderdaad niet, nee

Opmerkelijke uitspraak Van Geel: "Dat denk ik inderdaad niet, nee"

02-09-2015 07:11
35

Een opmerkelijke uitspraak van Martin van Geel woensdagochtend. De technisch directeur van Feyenoord verwacht dat zijn club de komende jaren niet om de titel gaat strijden.

Van Geel sprak dinsdag de doelstelling uit dat Feyenoord dit seizoen minimaal direct Europees voetbal moet halen, oftewel derde moet worden. Er werd deze zomer fors geïnvesteerd, maar ook Ajax en PSV zaten volgens hem niet stil. Dat verklaart de lagere lat, aldus Van Geel.

Dat lijkt ook te betekenen dat Feyenoord de komende jaren nooit meer verwacht mee te doen om de landstitel. De verschillen zullen immers blijven, zeker zolang er geen duidelijkheid is over het nieuwe stadion. "Daar zeg je wel iets natuurlijk", reageert Van Geel in het Algemeen Dagblad. "Of ik tot die tijd niet meer zeg dat Feyenoord zal meedoen? Dat denk ik inderdaad niet, nee. Maar kijk eens waar we vandaan komen. We zijn weer een topclub in Nederland."

De 'td' vindt ook niet dat Feyenoord dit seizoen alles of niets speelt, met alle aankopen die kwamen. "We kiezen voor een evenwichtige samenstelling van de selectie. Dat is toch niet alles of niets spelen? Financieel hebben we geen enkel risico genomen. Bovendien worden jonge spelers gewoon beter door de ervaren krachten die erbij zijn gekomen."