Daar hebben we er niks aan. Daarom was de verkoop van Corona noodzaak

"Daar hebben we er niks aan. Daarom was de verkoop van Corona noodzaak"

02-09-2015 07:40
9

FC Twente beleefde een dramatische tweede seizoenshelft en deed afgelopen transferperiode ook nog eens haar zomerjas uit. Jesus Corona vertrok maandag als laatste en dat was volgen Gerald van den Belt bittere noodzaak.

Waar Twente in eerste instantie nog op tien miljoen euro uit transferopbrengsten mikte, daar werd het uiteindelijk twaalf miljoen euro. Maken de Tukkers nu winst? Nee, zegt financieel directeur Van den Belt in TC/Tubantia. "We hebben meer transferinkomsten ontvangen, maar hebben ook meer spelers verkocht waarin Doyen belangen heeft."

De investeringsmaatschappij leende de club anderhalf jaar geleden vijf miljoen euro, waardoor de club kon blijven staan. "Je kunt zeggen dat we met de verkoop van Luc Castaignos, Bilal Ould-Chick en Youness Mokthar Doyen vervroegd aflossen", aldus Van den Belt. "Dat is fijn, maar in onze liquiditeit, het geld dat cash beschikbaar is, hebben we daar niks aan. Daarom was de verkoop van Corona noodzaak."

Omdat ook Kyle Ebecilio nog op huurbasis vertrok, is er nog wel enige ruimte voor een versterking. Fans hoeven niet te rekenen op een aankoop in de winter, maar intern wordt er nog wel gekeken naar een contractloze transfervrij buitenkansje. Een alternatief is het huren van één of twee spelers in de winterstop.