Sneijder: Dan weet ik ook wel dat je er een paar hebt waaruit dat niet blijkt

Sneijder: "Dan weet ik ook wel dat je er een paar hebt waaruit dat niet blijkt"

02-09-2015 08:52
2

Wesley Sneijder is één van de mannen die deze week de kar moet trekken bij Oranje. De middenvelder van Galatasaray verkeert in topvorm, getuige zijn twee doelpunten van zaterdag tegen Konyaspor.

Grote spelers staan vaak op tijdens belangrijke wedstrijden. Zo'n voetballer is Sneijder ook. "Dan komen er vaak wel extra krachten vrij", beaamt hij in het Algemeen Dagblad. "En dan weet ik ook wel dat je een paar interlands kunt verzinnen waaruit dat niet blijkt. Maar daar kan ik tientallen interlands tegenover zetten waarin wij er wél stonden. Als ik naar mezelf kijk: ik heb er ontzettend veel zin in. Ik kan eigenlijk niet wachten."

Volgens aanvoerder Arjen Robben moet Oranje het gaspedaal intrappen. "Daar ben ik het helemaal mee eens. We moeten laten zien dat de nederlaag in IJsland een incident was. Of dat destijds de slechtste interland van de laatste jaren was? We waren in elk geval kansloos, we hebben daar helemaal niets afgedwongen.''

De duels met IJsland en Turkije zijn uiterst belangrijk. "We willen er komende zomer in Frankrijk gewoon bij zijn. In dat opzicht is deze week cruciaal, ja. Nog vier wedstrijden te gaan en we moeten er minimaal drie winnen. Maar wie te ver vooruitkijkt, snapt het niet. Eerst thuis tegen IJsland, dan pas Turkije. En IJsland-thuis zal al moeilijk genoeg worden. Willen we echt naar Frankrijk, dan moeten we winnen."